Dé barometer van het gevoel van Nederland
Waarom? Jouw gevoel Jouw dag Jouw mening Bekijk Nederland Registreren Reacties

Waarom HowYaFeel.nl?

HowYaFeel.nl is opgezet om bezoekers van het internet te laten zien hoe de mensen in Nederland zich voelen of voelden. Eventueel kan ook het gevoel van inwoners afkomstig uit een bepaalde provincie worden gepeild. Naast het gevoel wordt ook de emotionele toestand aangegeven of wat de oorzaak of aanleiding was voor een bepaald gevoel. Zo kunnen mensen zich bijvoorbeeld waardeloos voelen omdat ze moe of ziek zijn, of ze voelen zich juist geweldig omdat ze verliefd zijn. Een oorzaak dat iemand zich goed voelt kan zijn omdat hij een sportuitslag heeft gelezen of een salarisverhoging heeft gehad.

Naast je gevoel kun je ook invullen hoe jouw dag eruit ziet. Dit is immers van grote invloed op de rest van je gevoel. Daarnaast kunnen gebeurtenissen op andere plaatsen in Nederland (of de wereld) van invloed zijn op je gevoel. Om deze reden worden de headlines van het laatste nieuws getoond.

Jouw gevoel delen

Telkens wanneer je HowYaFeel.nl bezoekt, opent als eerste de pagina waarop je je eigen provincie kunt invoeren. Als je dat niet steeds opnieuw wilt doen kun je het vinkje 'Bewaar mijn provincie' aankruisen. Let op, dit vereist een cookie! Wanneer je geen cookies toe kunt/wilt staan kun je HowYaFeel.nl in je browser starten in combinatie met een schuine streep met daarachter je provincie. Stel, je woont in Utrecht dan kun je intypen HowYaFeel.nl/utrecht of HowYaFeel.nl/ut. HowYaFeel.nl zal starten zoals altijd, maar selecteert direct jouw provincie. Voeg deze regel aan je favorieten toe en je hoeft het niet steeds weer opnieuw in te voeren. De volgende combinaties zijn mogelijk voor de verschillende provincies:

ProvincieVerkorte optie 1Verkorte optie 2
DrentheHowYaFeel.nl/drentheHowYaFeel.nl/dr
FlevolandHowYaFeel.nl/flevolandHowYaFeel.nl/fl
FrieslandHowYaFeel.nl/frieslandHowYaFeel.nl/fr
GelderlandHowYaFeel.nl/gelderlandHowYaFeel.nl/gl
GroningenHowYaFeel.nl/groningenHowYaFeel.nl/gr
LimburgHowYaFeel.nl/limburgHowYaFeel.nl/li
Noord BrabantHowYaFeel.nl/noordbrabantHowYaFeel.nl/nb
Noord HollandHowYaFeel.nl/noordhollandHowYaFeel.nl/nh
OverijsselHowYaFeel.nl/overijsselHowYaFeel.nl/ov
UtrechtHowYaFeel.nl/utrechtHowYaFeel.nl/ut
ZeelandHowYaFeel.nl/zeelandHowYaFeel.nl/zl
Zuid HollandHowYaFeel.nl/zuidhollandHowYaFeel.nl/zh

Na de provinciekeuze volgt de pagina waarop jij kunt invoeren hoe jij je op dat moment voelt (of op die dag). Dit kun je doen door de slider (het groene driehoekje in het rose vlak) te verschuiven naar hoe jij je voelt of door één van de woorden aan te klikken. De slider hoeft niet per se bij één van de woorden te staan; hij kan ook tussen twee woorden staan, zodat je precies kunt laten weten hoe je je voelt. In het gele vlak kun je aanklikken waardoor je je zo voelt, of wat je op dit moment bezig houdt. Dit kan een emotie zijn (emoticons) of een rationele oorzaak (plaatjes onderste deel). Wanneer er geen specifieke oorzaak is voor jouw gevoel, dan kun je kiezen voor de optie ‘Zoals altijd’. Als je niets invult, wordt automatisch 'Zoals altijd' gekozen. In het oranje deel van het scherm kun je je eigen toelichting of tekst kwijt, als je dat wilt. Schrijf op waar je mee bezig bent, wat je boeit, of wat je bezig houdt! Dit is natuurlijk niet verplicht.

Om je gevoel door te geven aan de HowYaFeel.nl-server klik je op één van de groene knoppen. Op welke pagina je vervolgens uitkomt wordt bepaald door de knop die je indrukt. Je kunt naar de resultaten pagina ( 'Bekijk Nederland') of je kunt je dag invoeren ( 'Klik wat je doet!'). Meer informatie over het invoeren van je dag vind je onder 'Jouw dag'.

De uiteindelijke resultaten zijn het beste wanneer je dagelijks op HowYaFeel.nl terug komt om je gevoel en dag in te voeren; met jouw hulp kan deze website dé barometer worden van het gevoel van Nederland. Maak het jezelf makkelijk en stel HowYaFeel.nl in als je startpagina en voeg hem toe aan je favorieten.

Let op: Als je wilt kunt je meedere keren per dag je gevoel kwijt! Maar, dan moet je wel eerst een nieuwe browser openen.

Jouw dag

Naast jouw gevoel kun je alles wat je op een dag doet invoeren via 'Klik wat je doet!'. Dit begint bij hoe je geslapen hebt, vervolgens wat je voor belangrijke dingen op de planning hebt en daarna je avondeten en de rest van de avond. Je hoeft niet per se alles in te vullen en je kunt alles invullen op het moment dat het jou uitkomt. Als je 's morgens invult hoe je hebt geslapen kun je 's avonds eventueel de rest (nog) invullen. Klik op groene knop om je dag door te geven aan de server. Je wordt vervolgens doorverbonden met de dag van de andere bezoekers (Bekijk Nederland).

Bekijk Nederland

Via de knop 'Bekijk Nederland' kom je op de pagina waarop je de gevoelens van anderen kunt bekijken. Standaard opent de pagina met de actuele dag en de slider in het rose vlak toont het gemiddelde gevoel van vandaag van jou en de rest van Nederland. Het gele vlak toont de verdeling van de verschillende oorzaken en emoties. Zowel de icons als de grafiekbalken hebben tooltips die respectievelijk de gevoelsoorzaak en het percentage, van de bezoekers die er op klikten, beschrijven.

Door een provincie aan te klikken krijg je het gevoel te weten van de inwoners van die provincie. Wanneer je het gevoel van een andere dag, week of maand wilt weten, kun je in de lijst bovenin het scherm een andere dag of periode kiezen. Bij keuze van één dag zul je de slider zien, bij keuze van een periode van meerdere dagen wordt de slider een grafiek en kun je het gevoel per dag bekijken.

Let op! Als je nog even wilt terugkijken wat je zojuist zelf hebt ingevoerd, dan kun je dit doen via de optie 'Klik wat je voelt' boven aan de website. Wanneer je geen behoefte hebt om je eigen gevoel door te geven aan HowYaFeel.nl kun je direct na het laden van de website naar de resultatenpagina klikken via de optie 'Bekijk Nederland'.

Via 'Bekijk Nederland' krijg je een overzicht van alle ingevoerde daggegevens uit heel Nederland. Deze daggegevens zijn gegroepeerd in een lijst per dagdeel en elk dagdeel staan de belangrijkste lijstjes bovenaan. 's Morgens kun je dus snel zien hoe iedereen heeft geslapen en 's avonds kun je ideeën opdoen voor je eigen maaltje.

Wanneer je je registeert wordt het mogelijk om alleen je eigen daggegevens te bekijken. Op deze manier kun je je eigen slaap, eet of 'avond'-gedrag goed in kaart brengen.

Registreren

Als je je eigen gevoel in grafiekvorm wilt zetten, je eigen teksten privé wilt bijhouden (zoals in een dagboek) of je (alleen) eigen daggegevens wilt tonen dan kan dit allemaal. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren. Dit doe je met het formulier onder de knop Registreren. Je voert je gegevens in, ontvangt een email met een link, klikt deze link aan en vanaf dat moment kun je inloggen op HowYaFeel.nl. Na inloggen krijg je de extra mogelijkheden tot je beschikking!

Vertel het ons en vertel het anderen

Via de optie 'Reageren & Enquete' kun je een formulier invullen als je vragen of ideeën hebt. Naast dit formulier voor vragen of ideeën vind je hier een kleine enquete. Wij hechten grote waarde aan jullie reacties en ideeën, omdat we op die manier HowYaFeel.nl beter en beter kunnen maken.

Als je wilt dat je vrienden, familie en collega’s ook op HowYaFeel.nl langs komen, kun je vanaf het scherm onder de optie 'Tell a Friend!' een mailtje naar ze sturen. Hoe meer gevoelens, hoe beter het resultaat!


Terug naar boven